UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦВК призначила дату початку виборчої кампанії на місцевих виборах

Місцеві вибори в Україні починаються 5 вересня.

Центральна виборча комісія призначила 5 вересня датою початку виборчої кампанії на місцевих виборах, голосування на яких відбудеться 25 жовтня. Відповідне рішення було прийнято Комісією на засіданні в неділю, 20 серпня, на виконання вимог Виборчого кодексу, повідомляє пресслужба ЦВК.

Комісія врахувала постанову Верховної Ради України від 15 липня 2020 року "Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році", постанова ЦВК від 8 серпня 2020 року №160 "Про перших вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020", №161 "Про неможливість проведення перших виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької і Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року" і від 14 серпня 2020 року №176 "Про призначення перших виборів депутатів районних рад на 25 жовтня 2020 року".

Крім того, ЦВК внесла зміни до своєї постанови від 8 серпня 2020 року №163 "Про календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року". Календарний план у постанові тепер викладено в новій редакції.

Читайте також: ЦВК призначила вибори до нових районних рад

8 серпня ЦВК призначила на 25 жовтня вибори депутатів міських, сільських і селищних голів та рад на підставі відповідних звернень Кабінету міністрів і Міністерства розвитку громад і територій. 

Черех тиждень ЦВК призначила вибори до районних рад у новостоворених районах.

Раніше повідомлялося, що вибори до районних рад в областях можуть не відбутися: ЦВК не змогла призначити їх через правову невизначеність, що виникла після внесення Верховною Радою змін до законодавства про вибори і адміністративно-територіальний устрій. У ЦВК не було навіть переліку районних рад, вибори до яких необхідно провести.

Детальніше про перерозподіл повноважень на місцевому рівні читайте в статті Юрія Ганущака «Чому не потрібні районні ради? Відповіді для уповноважених» у ZN.UA.