UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Це рутинна процедура»: Siemens Energy не бачить необхідності зупиняти «Північний потік»

Компанія вважає, що Газпром маніпулює і займається шантажем.

Виробник турбін Siemens Energy заявив, що витоки нафти, про які говорить «Газпром», не можуть стати причиною припинення роботи. Так в компанії прокоментували заяву «Газпрому» про те, що експортний газопровід буде повністю зупинено до повного ремонту обладнання, оскільки виявлені Ростехнаглядом несправності не дозволяють забезпечити безпечну експлуатацію останнього діючого газоперекачувального агрегату, пише Reuters.

«Такі витоки зазвичай не впливають на роботу турбіни, і їх можна усунути на місці. Це не є причиною зупинки газопроводу», — йдеться в заяві Siemens.

Як пояснили в Siemens Energy, це рутинна процедура, що входить у роботи з технічного обслуговування. У минулому виникнення таких витоків не призводило до зупинки виробництва.

Крім того, представник компанії заявив, що хоча Siemens не займається техобслуговуванням «Північного потоку», однак вони готові взяти участь у технічних роботах.

Читайте також: Газпром почав спалювати надлишки газу в промислових масштабах, аби не постачати до ЄС: факел видно з космосу

Нагадаємо, що у п'ятницю «Газпром» заявив, що газопровід до Німеччини, який планували запустити у вихідні, залишиться закритим доти, доки не буде відремонтована турбіна, що на невизначений термін перекриває ключовий маршрут постачання до Європи.

Після попереджувальних заяв російського газового монополіста «Газпром» про ремонт магістралі газогону «Північний потік», спотова ціна газу в Європі 22 серпня різко зросла до більш ніж  $3000/тис. кубометрів.