UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Це некрасиво»: Зеленський вважає, що Шарій підвищує собі рейтинг завдяки йому

Президент поскаржився, що прихильники пропагандиста-втікача говорять про нього дуже погані речі.

Президент Володимир Зеленський вважає, що так званий блогер і проросійський пропагандист Анатолій Шарій підвищує свій політичний рейтинг завдяки йому.

"Не дуже красиво - спробувати підвищувати свій рейтинг за рахунок мого рейтингу, рейтингу президента або моєї особистості, або нашої партії. Мені здається, що це неправильно. І мені здається, що повинно бути соромно... Мені не цікаві ці люди, про яких ви говорите. Взагалі", - заявив Зеленський  у коментарі журналістам, відповідаючи на питання про ситуацію навколо прихильників партії Анатолія Шарія, передає УНІАН.

За словами президента, він не займається нападами на жодну партію а загалом у нього ліберальне ставлення до ЗМІ.

«Я не займаюся нападами ні на яку б то не було партію. Я думаю, що засоби масової інформації це бачать. Знають, що у мене дуже ліберальне ставлення до засобів масової інформації... Мало того, що я не нападаю ні на пана Шарія, або там Нацкорпус... Вони говорять про мене такі речі, які, мені здається, соромно говорити в принципі людині про людину. Але, скажімо так, це їхнє життя», - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, раніше Шарій відреагував на розслідування «Слідства.Інфо» про належну йому дорогий віллі в Іспанії у традиційній манері: заявивши про те, що в Офісі президента України нібито «готували його вбивство».

Читайте також: У Офісу генпрокурора немає претензій до Шарію

Анатолій Шарій був оголошений в розшук у лютому 2012 року за підозрою в свідомо неправдивому повідомленні про злочин (ч. 2 ст. 383 Кримінального кодексу). У квітні 2020 року Шарія зняли з розшуку. Причину таких дій у МВС не пояснили.

За даними слідства, в ніч на 12 липня 2011 року Анатолій Шарій обстріляв свій автомобіль, інсценувавши замах.

Того ж року щодо Шарія було відкрито ще одну кримінальну справу: йому інкримінували хуліганство за стрілянину з травматичного пістолета в київському "Макдональдсі".

За даними СБУ, 24 січня 2012 Шарій нелегально виїхав до Росії, 22 липня того ж року Нідерланди поінформували Україну, що блогеру надано статус біженця, і його видача українським правоохоронцям неможлива. Українські суди і правоохоронні органи неодноразово отримували офіційні підтвердження, що Шарій проживає в Нідерландах і Литві.

У 2019 році «Партія Шарія» брала участь у виборах до Верховної Ради, але не подолала прохідний бар'єр. Реєстрація ЦВК партії одіозного проросійського блогера спровокувала масові протести в Києві.

Згодом Шарія зняли з виборів на підставі того, що він не проживав в Україні протягом останніх п'яти років.