UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Це і так абсолютно відомо»: Резніков відповів на заяву Путіна

За словами віце-прем'єра, в Конституції України чітко зазначено, коли повинні проходити місцеві вибори 

Коментувати президенту Росії Володимиру Путіну дату проведення місцевих виборів в Україні досить дивно, оскільки нічого нового він не сказав.

Про це в ефірі на "24 каналу" заявив віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, коментуючи заяву Путіна, що оголошення місцевих виборів 25 жовтня нібито порушує умови мінських угод і може нашкодити врегулюванню конфлікту.

Резніков зазначив, що в Конституції України чітко зазначено, коли повинні проходити місцеві вибори в Україні, і вони повинні пройти в третю неділю жовтня - 25 жовтня.

Також віцепрем'єр зазначив, що Путін мав на увазі пункт 4 постанови Верховної Ради, в якому йдеться: вибори в ОРДЛО і Криму пройдуть після деокупації, після виведення іноземних військ і незаконних військових формувань.

"І тут нічого нового ми не почули. Це абсолютно відомо", - зазначив Резніков.

Він додав, що навіть за відомою формулою Штайнмайера, Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини, повинні приєднатися і зробити висновок про вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей на підставі Копенгагенського стандарту та законів України.

Зазначимо, що свою заяву Путін зробив під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Також президент РФ також «висловив заклопотаність» у зв'язку заявами «високопоставлених офіційних осіб України про неприйнятність ряду положення «Комплексу заходів» та необхідність їх перегляду». Очевидно, Путін мав на увазі якраз Олексія Резнікова, який неодноразово звертав увагу партнерів України в нормандськый четвірці на неможливість реалізації низки положень «Мінська».

Як повідомлялося, Верховна Рада затвердила постанову про проведення місцевих виборів восени. Документи подані умови, при яких можливе проведення виборів в ОРДЛО, Автономній Республіці Крим і Севастополі: повна деокупація і виведення російських військ, відновлення українського контролю над кордоном,  конституційного ладу і правопорядку на цих територіях. Вибори повинні відповідати стандартам ОБСЄ.

В РФ заявили, що рішення Верховної Ради нібито суперечить Мінським домовленостям.