UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Це абсолютно необхідно»: Столтенберг про важке озброєння дня України

Генсек НАТО вкотре звенувся до країн-членів альянсу із таким закликом.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав країни альянсу надати Україні більше військової допомоги та постачати важке озброєння. Про це повідомляє Spiegel.

«Моє повідомлення полягає в тому, що союзники повинні постачати більше, повинні постачати більш важке обладнання. Техніка, бойові системи для України. Це абсолютно необхідно», – сказав він.

Він також зазначив, що вітає «всі оголошення союзників щодо бойових танків», маючи на увазі, серед іншого, готовність Польщі передати Україні танки Leopard зі складу власних збройних сил. 

І попри бурхливу дискусію про постачання Україні бойових танків, генсек НАТО не бачить загрози розколу в альянсі. Навпаки, за його словами, всередині НАТО спостерігається «безпрецедентний рівень єдності».

«Звісно, ​​увага наразі зосереджена на постачанні німецьких танків Leopard, – сказав Столтенберг. – Але іноді також потрібен час для конфіденційних консультацій із союзниками», – додавши, що це часто продуктивніше.

Читайте також: Глава Міноборони Німеччини запевнив у скорому прийнятті рішення щодо постачання Україні танків Leopard 2

Нагадаємо, днями Єнс Столтенберг також закликав країни НАТО збільшити виробництво зброї та боєприпасів для швидкого поповнення своїх запасів.