UA / RU
Підтримати ZN.ua

Труханову не змогли обрати запобіжний захід

Суддя перенесла засідання на 11 жовтня.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) не зміг сьогодні обрати запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову та його заступнику. У засіданні оголошено перерву до понеділка, 11 жовтня.

"Оголошується перерва до понеділка. Почнемо засідання о 10:30... Добре, давайте на 9", - сказала головуюча суддя ВАКС і закрила засідання.

Нагадаємо, вранці 8 жовтня ВАКС почав розглядати клопотання детектива НАБУ про обрання запобіжного заходу голові Одеської міської ради Геннадію Труханову. Засідання тривало більше 10:00. Антикорупційна прокуратура просила заарештувати Труханова з правом внесення 120 млн гривень застави.

Читайте також: Труханов каже, що Саакашвілі нацькував на нього НАБУ

Як повідомлялося, 6 жовтня меру Одеси вручили підозру в заволодінні землею на півмільярда гривень. Детективи НАБУ повідомили про підозру ще майже двом десяткам людей. Їх звинувачують в незаконному заволодінні активами територіальної громади Одеси на 689 млн грн і легалізації незаконно отриманих доходів. Стосується це, в тому числі і бізнесмена Володимира Галантерніка, екс-прокурора Одеської області Олега Жученка та директора департаменту Одеської міської ради Олексія Спектора.