UA / RU
Підтримати ZN.ua

Треба давати не субсидії, а можливість заробляти — Уткін

Дайте людям вудки - доступ до фінансів і можливість створювати робочі місця.

Нам потрібно повернути країні суб'єктність. Нині Україна не суб'єкт. Коли я чую, що МВФ сказав нам збільшити тарифи, я в жаху від тупості тих, хто каже це. Є переговори, і мета МВФ під час цих переговорів точно не підвищити нам тарифи. Шляхи повернення кредиту, от і все. Субсидії - це ж ганьба. Дайте людям можливість заробляти, щоб вони могли самі оплатити свої рахунки. Дайте їм вудки - доступ до фінансів і можливість створювати робочі місця.

Про це в інтерв'ю для DT.UA сказав Євген Уткін, меценат і президент інвестиційного холдингу КМ Core. На його думку, банківська система не повинна обслуговувати фінансово-промислові групи, вона не повинна бути у відриві від реальної економіки.

"Я з тих людей, які не хочуть займатися тільки поставкою сировини, а хочуть реально щось зробити в Україні, що давало б додаткову вартість. Сьогодні таких можливостей немає. Більша частина української економіки - сировинна, у тому числі й ІТ. Тільки ресурсні центри. Це прямий результат державної політики, вірніше, її системної відсутності", - підкреслив співрозмовник.

Докладніше про ситуацію та перспективи розвитку України читайте у матеріалі Юлії Самаєвої "Євген Уткін: "Нам необхідно повернути щасливих людей"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".