UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп прокоментував можливість визнання окупованого Криму російським

Президент США на відповідне запитання журналістів сказав "Подивимося". І нагадав, що вважає винним у анексії півострова тільки Обаму.

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю, 29 червня, на борту свого літака на питання журналістів про можливість визнання Криму російським відповів: "Подивимося". За його словами, ситуація з півостровом обговорюватиметься на майбутній зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, передає Вloomberg.

"Я поговорю з ним (Путіним, - ред.) про все, - сказав Трамп репортерам, коли його запитали, чи буде він говорити про Крим. "Ми будемо говорити про Україну, ми будемо говорити про Сирію, ми будемо говорити про вибори, ми не хочемо, щоб хтось втручався у них".

Видання зазначає, що під час саміту країн "Великої сімки" у канадському Квебеку Трамп підкреслив, що Росія вклала значні кошти в Крим після його анексії. "Вони витратили багато грошей на його відновлення", - заявив Трамп 9 червня, відмовившись критикувати Росію за окупацію території сусідньої держави. Він також закликав тоді повернути Росію в групу, яка раніше була "Великою вісімкою".

Як уже повідомлялося, Трамп не критикує Росію чи Путіна за захоплення Криму, а звинувачує у цьому тільки свого попередника Барака Обаму. "Президент Обама допустив, щоб це відбулося", - сказав Трамп журналістам.

Нагадаємо, зустріч президента США Дональда Трампа і президента РФ Володимира Путіна відбудеться 16 липня в столиці Фінляндії Гельсінкі. Як повідомлялося, будуть обговорюватися наступні питання: втручання РФ у вибори президента Сполучених Штатів у 2016 році, а також великі міжнародні проблеми, включаючи російську агресію в Україні та Сирії.