UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп обіцяє завершити війну в Україні за допомогою "сили та мудрості"

Республіканець називає припинення війни одним зі своїх перших завдань у разі перемоги на виборах.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що хоче врегулювати війну в Україні за допомогою "сили та мудрості". За його словами, припинення російсько-української війни буде однією з перших речей, які він зробить у разі своєї перемоги у листопаді, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я дуже добре знаю президента Путіна, я дуже добре знаю президента Зеленського, і я думаю, що це потрібно зробити [завершити війну], і ми маємо зробити це, і зробити це за допомогою сили та мудрості", — заявив Трамп у зверненні до учасників конференції YES у Києві.

Читайте також: Зеленський розповів, про що говорив із Трампом два місяці тому

Він також вкотре сказав, що за його президентства війни між Україною та РФ "ніколи б не сталося". За його словами, вибори президента США у листопаді змінять багато чого, "у тому числі й щодо цієї війни".

Раніше напарник Трампа та кандидат у віцепрезиденти США від Республіканської партії Джей Ді Венс озвучив "мирний план" щодо завершення війни в Україні. За його словами, він передбачає заморозку лінії фронту на нинішньому рівні та відмову Києва від вступу до НАТО.