UA / RU
Підтримати ZN.ua

Томбінський поскаржився, що в Україні невистачає проектів для інвестування з боку ЄС

Він зауважив, що Україні не потрібні нові фінансові програми, тому що ті, що вже були надані, не використовуються.

Євросоюз планує запуск цілу низку нових програм для фінансування проектів з самоуправління в Україні. Але з українського боку ці виділені кошти немає кому освоювати.

Як повідомляє "Новое время" про це сказав голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

"Євросоюз допомагає Україні коштами, щоб будувати елементи самоуправління. Це майже 180 мільйонів євро на доступні програми, які ми запустили за останні 5 років. Плануємо запустити нові програми, але багато коштів так і залишаться в нас, тому що немає українських проектів, на які можна було б витратити ці гроші", - пяснив він.

Він зауважив, що Україні не потрібні нові стабілізаційні фінансові програми, тому що вона не використала ті, які їй були вже надані.

Як повідомлялося, міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) оцінює обсяг інвестицій в Україну в 2015 році у $ 2,5-3 млрд, ставлячи завдання в 2016 році збільшити його до $ 5 млрд, у тому числі за рахунок відновлення приватизації. Однак прем'єр-міністр Арсеній Яценюк говорив, що інвестиційна картина у 2016 році не покращиться, а інвестиціями можуть стати заощадження.