UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимошенко вимагає повернути їй дозиметри радіації

Дозиметри не входять до переліку предметів, заборонених для передачі ув'язненим. Вилучені при обшуку дозиметри показували завищені показники радіаційного фону, стверджує Власенко.

Незважаючи на офіційну заяву Юлії Тимошенко про незаконність вилучення у неї двох дозиметрів, їй досі їх не повернули і не надали дозвіл захисникам передати інші прилади для вимірювання радіаційного фону, повідомляє прес-служба екс-прем'єра.

«Дозиметри не повернули, незважаючи на те, що вони відсутні в переліку предметів, заборонених для передачі ув'язненим», - сказав захисник екс-прем'єр-міністра Сергій Власенко.
Захисник зазначив, що дозиметри потрібні Тимошенко для визначення рівня радіаційного фону у неї в палаті. «Ті два дозиметри, які були вилучені під час незаконного обшуку, показували завищені показники радіаційного фону», - додав він.
Як повідомлялося, 13 вересня в палаті Тимошенко був незаконно проведений обшук, під час якого було вилучено два дозиметра. Обшук проводився за відсутності адвоката, якого не допускали до екс-прем'єра без пояснення причин. У цей же день Юлія Тимошенко звернулася до адміністрації Качанівської виправної колонії з заявою, в якій вимагала повернути їй незаконно вилучені дозиметри або дозволити захисникам передати інші прилади для вимірювання радіаційного фону. !zn
Читайте також:
Тимошенко залишиться в лікарні ще мінімум на місяць
Головлікар харківської лікарні назвав абсурдними заяви Тимошенко про радіацію в палаті
Пенітенціарна служба показала фото схованки Тимошенко
У Тимошенко під час обшуку забрали два дозиметра