UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимошенко привезуть у вівторок на суд «мирно і без бійки», - пенітенціарна служба

На засідання суду щодо ЄЕСУ Юлію Тимошенко швидше за все привезуть з Центральної лікарні «Укрзалізниці», повідомили у Держпенітенціарній службі, пославшись на висновок комісійної судмедекспертизи, де нинішній її стан оцінюється як задовільний.

Призначене на найближчий вівторок, 31 липня, засідання Київського райсуду Харкова у справі корпорації ЄЕСУ, швидше за все, відбудеться - при особистій участі Юлії Тимошенко, яку привезуть з Центральної лікарні «Укрзалізниці». Про це «Сегодня» повідомили в Держпенітенціарній службі, пославшись на висновок комісійної судмедекспертизи, де нинішній її стан оцінюється як задовільний.

«Виявлені у Юлії Володимирівни хворобливі зміни є хронічними, але не важкими, і її життю нічого не загрожує, - говорить глава Харківського облбюро СМЕ Юрій Кравченко. - Комісія не вбачає медичних протипоказань щодо спроможності Тимошенко брати участь за межами медустанови в заходах, що вимагають сприйняття і аналітичного узагальнення наданої інформації, висловлювання власної думки та дискусії».

Кравченко додав, що документ, який, окрім нього, підписали ще 11 харківських судмедекспертів, не містить двоякого тлумачення і трактування. За словами глави облбюро СМЕ, захист екс-прем'єра намагався втручатися в роботу експертів і перешкоджати їй, що суперечить закону про судову експертизу і може бути розцінено як посягання на незалежність досліджень.

- Власенко переконаний, що Тимошенко привезуть до суду 31 липня

На питання, якими будуть дії Держпенітенціарної служби, якщо Тимошенко знову відмовиться їхати до суду добровільно, тюремники обіцяють «мирне і без бійки» рішення проблеми.

Адвокат Сергій Власенко вважає, що тюремники лукавлять: «Це просто набір слів, - обурений він. - Якщо мирний, за їхньою логікою, варіант зведеться до проведення з Юлією Володимирівною відеоконференції, то цього в законі не передбачено, і в палату суддю теж не привезуть. Нехай краще закони вивчають, і нічого не доведеться вигадувати». !zn

Читайте також:

Судмедекспертиза визнала хворобу Тимошенко не важкою і не небезпечною для життя

Влада намагається підігнати терміни лікування Тимошенко під терміни «судилищ», - опозиція

Лікар «Укрзалізниці» запевнила, що стан здоров’я Тимошенко не погіршувався

Пенітенціарна служба просить створити комісію для визначення термінів лікування Тимошенко