UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимошенко здивована заявою, що вона нібито відмовилася їхати до суду у справі ЄЕСУ

Екс-прем'єр готова була взяти участь у засіданні у справі ЄЕСУ, проте її так і не доставили до суду. За словами Тимошенко, інформацію про свою відмову їхати на суд вона почула по телевізору.

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко дізналася, що відмовляється від доставлення до суду у справі про фінансові зловживання корпорації ЄЕСУ, з випуску телевізійних новин, стверджує її захисник Сергій Власенко.

"За словами Юлії Володимирівни, о 7.45 до неї прибув начальник колонії і запитав, чи готова вона до доставки до суду. Вона сказала, що незважаючи на важкий стан здоров'я, вона готова до доставки, оскільки влада продовжує призначати засідання суду і спекулює на її (Тимошенко - ред.) відсутності. Начальник колонії сказав, що дасть необхідні розпорядження, і вийшов. Після цього Юлія Володимирівна по телевізору почула, що вона, виявляється, відмовилася від доставки", - сказав Власенко після зустрічі з Ю.Тимошенко біля ЦКЛ №5 (Харків), де екс-прем'єр проходить курс лікування.

Як повідомлялося, у понеділок вранці відбулося чергове засідання у справі ЄЕСУ. Державна пенітенціарна служба України заявила, що готова етапувати Ю.Тимошенко до суду у разі її згоди. На територію лікарні приїхали автозак, швидка і машини супроводу ДАІ. Однак доставка екс-прем'єра до суду не відбулася, оскільки, як повідомив начальник Качанівської колонії Ігор Колпащиков, Тимошенко в усній формі відмовилася від етапування.

Раніше повідомлялося про те, що Тимошенко неодноразово відмовлялася від як від етапування до Києва для участі у судовому засіданні, а також від надання свідчень в режимі відеоконференції. Екс-прем'єр посилалася на стан здоров'я і заявляла, що співробітники ДПтС повинні враховувати висновки німецьких лікарів.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії у Харкові з кінця грудня 2011 року, однак із квітня 2012 року проходить курс лікування в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" №5. Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін). !zn

Читайте також:

Керівництво колонії знову заявило про відмову Тимошенко з'явитися до суду у справі ЄЕСУ

Тимошенко наполягає на тому, що хоче до суду, але її не пускають

Янукович вважає, що звільнення Тимошенко залежить від неї самої