UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимошенко запропонувала Савченко йти своєю дорогою

У фракції немає механізмів позбавити депутата його мандата. Тимошенко заявила, що не дуже-то й хотілося.

Парламентська фракція "Батьківщина" не буде ініціювати питання про позбавлення народного депутата Надії Савченко мандата народного депутата, заявив лідер фракції Юлія Тимошенко.

"Зараз у неї своя дорога, і вона має право своєю дорогою йти. Партія "Батьківщина" не буде ініціювати позбавлення Надії Савченко депутатського мандата, тому що люди віддали за неї голоси, і вона має право працювати у Верховній Раді", - сказала Тимошенко на прес-конференції.

Тимошенко підкреслила, що якби була можливість повернутися в минуле, то партія "Батьківщина" все одно включила б Савченко в свій виборчий список, тому що "тоді потрібно було патріота України рятувати з в'язниці країни-окупанта".

15 грудня фракція "Батьківщини" у Верховній Раді прийняла рішення про виключення зі свого складу народного депутата Надії Савченко. "Життя показало, що принципи і політичні переконання Надії Савченко і "Батьківщини" не збігаються. "Батьківщина" виступає категорично проти будь-яких переговорів з терористами, проти амністії вбивць українців, проти легалізації бандугруповань на Донбасі, тоді як Надія вважає, що "державна позиція України не є чітко визначеною і доведеною щодо застосування саме такої термінології", – сказано в заяві фракції.

14 грудня президент Петро Порошенко заявив, що переговори Надії Савченко з представниками "ДНР" і "ЛНР" Олександром Захарченко та Ігорем Плотницьким не принесуть користі ані їй самій, ані Україні. При цьому він зазначив, що "за дії народних депутатів несуть відповідальність політичні сили, від яких вони обиралися".