UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимошенко закликала Євросоюз забути про неї і підписати асоціацію без усіляких умов

Якщо Янукович під тиском Евромайдана все ж таки ухвалить рішення підписати асоціацію у Вільнюсі, Євросоюз повинен забути про всіх умов, заявила Тимошенко.

що Знаходиться в укладенні екс-прем'єр України Юлія Тимошенко закликала лідерів об'єднаної Європи підписати Угоду про асоціацію з Україною, не висуваючи жодних умов, у тому числі і про її звільнення.

"Якщо під тиском великого повстання українців на всіх Евромайданах в Україні і по всьому світу Янукович в останній момент 29 листопада все-таки вирішить підписати угоду, на це є мізерна надія, яка базується на страхах авторитарного лідера перед повстанням народу, якщо Янукович прийме позитивне рішення, я палко прошу вас підписати угоду в п'ятницю без будь-яких коливань і умов, в тому числі що стосуються мого звільнення", - йдеться у зверненні Тимошенко до лідерів Європи, яке озвучила донька екс-прем'єра Євгенія Тимошенко після зустрічі з матір'ю в харківській ЦКБ №5.

Екс-прем'єр зазначає, що проблема не в свободі одного політв'язня, а в тому, що українська влада не пройшла тест на здатність мислити і діяти по-європейськи.

"Я розумію, що моє звільнення, в першу чергу, важливий тест на здатність українського керівництва мислити і діяти по-європейськи, тест на щирість у прийнятті європейських цінностей. Цей тест не пройдено Я від усього серця дякую вам, що ви вже третій рік самовіддано борються за свободу українських політв'язнів - свободу для Юрія Луценка, для мене і для всіх інших. Дякую за те, що всіма силами захищаєте в Україні демократію. Але сьогодні потрібно звільняти не тільки окремих політв'язнів. Потрібно звільняти Україну. Це означає: потрібно обов'язково підписати угоду, якщо він на це погодиться. Підписуючи з нами угоду, ви допоможете цілої нації подолати цивілізаційну прірву, яка створена помилковими ідеологіями і агресивними імперіями, зробите ще один важливий крок до возз'єднання всієї Європи", - йдеться в зверненні Тимошенко. !zn

Читайте також:

Тимошенко вивісила у себе в палаті саморобний прапор Євросоюзу

Фюле запевнив, що після саміту у Вільнюсі ЄС не забуде про Тимошенко

Янукович поскаржився, що не може вирішити проблему Тимошенко: мало повноважень

Тимошенко закликала прибрати з Евромайданов партійні прапори і створити єдиний рада