UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимошенко закликала студентів об'єднати сили з опозиціонерами

Екс-прем'єр вважає, що студенти, які мітингували на підтримку євроінтеграційного курсу України, вже багато зробили для країни, та закликала їх не зупинятися на обраному шляху.

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко звернулася до українських студентів, які вийшли на євромайдани, з закликом не зупинятися і домагатися мирним, але "наполегливим шляхом", підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом або негайної зміни влади конституційним шляхом.

"Я раджу вам (студентам - ред.) і прошу вас діяти і надалі, після 29 листопада, не зупинятися і домагатися мирним, але наполегливим шляхом або виконання вашої волі (а це означає підписання угоди), або негайної зміни влади конституційним шляхом", - зазначила Тимошенко у зверненні, поширеному прес-службою партії "Батьківщина".

Вона також закликала студентів "увійти в єдиний союз з опозиційними політиками". "Вони (опозиційні політики - ред.), при всій своїй недосконалості, посилять студентську команду, зроблять перемогу більш ймовірною. Разом вам легше буде згуртувати всіх патріотичних українців для вирішального бою", - підкреслила екс-прем'єр.

Тимошенко також подякувала студентам все, що вони вже зробили.

Нагадаємо, увечері 21 листопада на Майдан Незалежності прийшли люди, обурені рішенням уряду про припинення підготовки до підписання Угоди з ЄС. Акцію назвали Євромайданом. Окружний адміністративний суд Києва за зверненням Київської міської адміністрації обмежив проведення мітингів і заборонив встановлення наметів у центрі столиці на період з 22 листопада по 7 січня 2014 року.

Аналогічні акції проходять і в інших містах, зокрема у Львові, Харкові, Ужгороді, Дніпропетровську та Донецьку.

Як відомо, 29 листопада урочиста церемонія підписання угод з країнами "Східного партнерства" на Вільнюському саміті завершилася без підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Президент Віктор Янукович не підписав навіть декларацію про наміри, як передбачали раніше.

Тепер планується, що євроінтеграційний документ буде підписано на саміті ЄС-Україна у Брюсселі, який повинен пройти у лютому-березні 2014 року. !zn

Читайте також:

Фінальну акцію Євромайдану проведуть 1 грудня

На Євромайдані за гроші вербують провокаторів для бійки, - активіст

Ющенко зараз "образно" знаходиться на Євромайдані

На Євромайдані розглядають два сценарії подальших дій

Опозиція відмовилася від політсимволіки і об'єднала Майдани