UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимошенко закликала до негайного повалення і ізоляції Януковича

Після вбивств у Києві єдиною вимогою кожної морального людини може бути тільки негайне усунення Януковича з поста президента України та притягнення його до кримінальної відповідальності, заявила Тимошенко.

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко знову закликала опозицію припинити переговори з Віктором Януковичем.

"Янукович вже давно перейшов межу закону. Але те, що сьогодні він дав команду вести прицільний снайперський вогонь на ураження по мирним, неозброєним, беззахисним людям, - знаходиться за межею крайньої садистською жорстокістю, яка не може бути притаманна людині", - йдеться у заяві Тимошенко, оприлюдненій на засіданні Верховної Ради Олександрою Кужель.

Тимошенко впевнена, що цьому немає і не може бути прощення.

"Я вимагаю від опозиції більше ніколи не сідати з Януковичем за стіл переговорів. Кожен з нас, хто порушить це табу, буде спільником Януковича у вбивствах невинних людей", - йдеться в заяві.

"З цієї хвилини єдиною вимогою народу, громадянського суспільства, опозиції, міжнародного співтовариства і кожного морального людини може бути тільки негайне усунення Януковича з поста президента України та притягнення його до кримінальної відповідальності за організацію масових убивств мирних громадян", - йдеться

"Я прошу лідерів демократичного світу невідкладно знайти шлях розгляду справи Януковича в Міжнародному кримінальному суді з негайною ізоляцією його від мирних людей, як небезпечного звіра!" - сказала Тимошенко. !zn