UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимошенко виступає за введення надзвичайного стану в окремих областях

Міноборони і Верховна Рада не бачать підстав для введення режиму НС. Тимошенко вважає це необхідним.

Кандидат у президенти від партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко виступає за негайне введення надзвичайного стану в окремих областях України.

"Мої поради, які я сьогодні даю влади, в тому, що треба негайно здійснювати військове протидія війні, яку нам оголосила Росія. Тому на першому етапі, на мій погляд, потрібно негайно оголошувати надзвичайний стан в тих галузях, де зараз реально відбувається агресія", - сказала вона в інтерв'ю "Радіо Свобода".

При цьому вона додала: "І це значить, що це дасть нам право застосовувати, в тому числі і армію".

Тимошенко також заявила: "Але теж є проблема...в тому, що нам залишили армію, міліцію, спецслужби ... у надзвичайно складному, зруйнованому стані, в деморализованном і абсолютно неготовом для ведення сучасної війни".

Тим не менш політик підкреслила, що ПП необхідно вводити: "Це потрібно робити. І шукати тих патріотичних військових, офіцерів, співробітників спецслужб, які готові взяти зараз на себе відповідальність і функції захисту України".

Нагадаємо, що в середу відбулося закрите засідання Верховної Ради щодо ситуації у східних областях України. Питання про введення надзвичайного стану і не обговорювалося. В.о. міністра оборони Михайло Коваль запевнив депутатів, що для наведення порядку армії не потрібно надзвичайного або воєнного стану, повноважень і так достатньо. !zn

Читайте також:

Міноборони не бачить передумов для введення НС

РНБО пояснили, чому не вводять на Донбасі режим НС

Банкова не бачить підстав для введення НС на сході України