UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимошенко відмовлено у пом'якшенні умов відбування покарання

За словами Кожем'якіна, однією з головних причин відмови члени комісії назвали перебування Тимошенко на стаціонарному лікуванні в ЦКЛ№5. Тому екс-прем'єр написала заяву з вимогою виписати її у випадку, якщо це дозволить пом'якшити умови її утримання.

Комісія Качанівської виправної колонії (Харків) відмовила екс-прем'єру Юлії Тимошенко, засудженій у газовій справі, у пом'якшенні умов відбування покарання, повідомив її захисник Андрій Кожем'якін.

"Комісія прийняла рішення відмовити Юлії Володимирівні. Для нас це не дивно, це ще раз підтверджує, що лідер опозиції Юлія Володимирівна Тимошенко небезпечна для сьогоднішнього українського режиму, тому вона ізольована не тільки від політичних партій, але і від Майданів, які проходять сьогодні по всій Україні", - сказав Кожем'якін журналістам у п'ятницю в Харкові.

За словами Кожем'якіна, однією з головних причин відмови члени комісії назвали перебування Тимошенко на стаціонарному лікуванні в ЦКЛ№5. Тому екс-прем'єр написала заяву з вимогою виписати її у випадку, якщо це дозволить пом'якшити умови її утримання.

"Незважаючи на те, що їй потрібна операція, що їй важко пересуватися, але для того, щоб у неї був, як вона каже, ковток свободи, щоб був послаблений режим перебування, щоб вона свіже повітря побачила за два роки перший раз, щоб збільшити можливість спілкування з родичами, вона йде на такий крок", - сказав Кожем'якін.

За словами іншого захисника Сергія Саса, начальник Качанівської колонії Ігор Колпащиков прийшов на засідання комісії з заздалегідь готовим проектом рішення.

"Полковник Колпащиков прийшов на засідання комісії з проектом рішення, яке після нетривалого обговорення було оприлюднено, без будь-яких поправок на позицію, яка була виражена, як Юлією Володимирівною, так і її захистом, що підтверджує його незаконність та необґрунтованість", - сказав Сас.

Адвокат Олександр Плахотнюк у свою чергу додав, що законодавство передбачає вичерпний перелік підстав для відмови, і не під одну з них Тимошенко не підпадає. Тому захист має намір оскаржити рішення комісії в суді.

Як повідомлялося, 3 січня захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заявив, що Тимошенко 30 грудня 2013 року звернулася до керівництва Качанівської колонії з проханням полегшити їй умови відбування покарання у зв'язку із закінченням третини строку, на який вона засуджена. "Оскільки вона відбула третину свого покарання, вона має право на полегшення режиму перебування, в тому числі і на можливість зведеного виходу в Харків", - сказав Власенко.

При цьому він підкреслив, що адміністрація Качанівської колони "не має права" відмовити Тимошенко в задоволенні цієї заяви. !zn

Читайте також:

Луценко впевнений, що Тимошенко впливає на Майдан сильніше, ніж інші лідери опозиції

Тимошенко закликала народ "прийти в гості до Януковича в Межигір'я" і домогтися дострокових виборів

В Європарламенті запевнили, що питання звільнення Тимошенко залишається актуальним

Власенко вважає, що влада розширила проти Тимошенко політичні репресії