UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимошенко відмовилася їхати до суду. Автозаки і швидка залишили територію лікарні

Як заявили у ДПтС, на численні запрошення вийти з палати і все ж виїхати на засідання суду екс-прем'єр не реагувала. Зранку на територію ЦКЛ №5 приїхав кортеж для можливої доставки Тимошенко на судове засідання. Пізніше колона зі швидкою і автозаком у супроводі машини ДАІ залишила територію лікарні. Екс-прем'єр залишилася в лікарні.

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко знову відмовляється бути етапованою для участі в судовому засіданні у справі про фінансові зловживання корпорації ЄЕСУ, повідомила прес-служба Державної пенітенціарної служби України (ДПтС) у п'ятницю, 6 грудня.

"Сьогодні засуджена Ю.Тимошенко знову у категоричній формі відмовилася від етапування для участі у судовому засіданні, яке заплановано на 6 грудня. Зокрема, під час спілкування з керівником колонії Ігорем Колпащиковим засуджена Ю.Тимошенко повідомила, що в автомобіль конвою йти не збирається", - йдеться в повідомленні.

На численні запрошення вийти з палати і все ж виїхати на засідання суду вона не реагувала, хоча екс-прем'єру у черговий раз роз'яснили, що на судове засідання її викликає суд і це законна вимога.

"Однак засуджена свою позицію не змінила і продовжила ігнорувати запрошення начальника колонії І.Колпащикова пройти до автомобіля", - підкреслює прес-служба. Про відмову Тимошенко складено відповідний акт.

Як повідомлялося, чергове засідання Київського райсуду Харкова у справі ЄЕСУ призначено на 10:00 п'ятниці.

З ранку на територію ЦКЛ №5 (Харків), де проходить лікування Тимошенко, приїхав кортеж для її можливої доставки на судове засідання. Пізніше колона зі швидкою і автозаком у супроводі машини ДАІ покинула територію лікарні. Через кілька хвилин з території ЦКЛ виїхали ще два автозаки також у супроводі машини ДАІ.

За інформацією джерела, екс-прем'єр залишилася в лікарні. Разом з тим працівник пенітенціарної служби поки не може підтвердити або спростувати цю інформацію.

Тимошенко було заарештовано 5 серпня 2011 року під час судового процесу у "газовій справі". 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив її до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Екс-прем'єр відбуває покарання у Харкові. В даний час проходить курс лікування в одній з клінік.

25 листопада Ю.Тимошенко оголосила безстрокове голодування з вимогою до української влади підписати Угоду про асоціацію Україна-ЄС. !zn