UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимошенко в День Незалежності закликала українців довести, що вони гідні бути в ЄС

На думку екс-прем'єра, підписання та ратифікація угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС знаходиться в зоні ризику. "Важко бути оптимістом там, де я зараз перебуваю. Але я знаю, що в України все буде добре", - зазначила вона.

Українці повинні довести, що гідні бути в Європейській сім'ї, заявила екс-прем'єр країни, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко з нагоди Дня Незалежності України.

"Підписання та ратифікація угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС теж знаходиться в зоні ризику - це ще одне наше історичне випробування. На цьому шляху ми не самотні - у нас є друзі, є ті, хто теж вірить в Україну разом з нами. Ми повинні довести, що ми гідні бути в Європейській сім'ї. До нас демократичний світ ставиться з надією, з вірою, що ми гідні кращої долі", - йдеться у зверненні Тимошенко, оприлюдненій у суботу, 24 августва на її персональному сайті.

"Сьогодні ми йдемо крізь історію. Це не легка романтична прогулянка. Ми йдемо з кайданами на ногах, з рекордною корупцією правлячої Сім'ї, з торговою блокадою на північних кордонах, з узурпованої частиною нашого Криму, з шаленим спротивом наших європейських перспективах, з шаленим болем у душі, з труднощами і проблемами", - зазначила лідер "Батьківщини".

При цьому вона підкреслила, що українці йдуть вперед, вчаться нести відповідальність за вистраждану незалежність. "Процес позитивного становлення нашої молодої європейської країни вже став незворотнім. Нам ніколи не було і не буде легко. Такий вже у нас генетичний код, така історія, така доля", - зазначила вона.

"Ми як країна, як нація вже відбулися... Це головне. Нас вже ніхто не скасує, не заборонить. День Незалежності - це не свято політиків, не парад, не літаки над Хрещатиком і не білборди з привітаннями. Це - День єдності всіх українських душ по всьому світу. У нас є своя безцінна земля, своя мова, своя історія, свої герої і обов'язково буде своє вистраждане майбутнє".

"Важко бути оптимістом там, де я зараз перебуваю. Але я знаю, що в України все буде добре", - сказала Тимошенко.

У зверненні з нагоди Дня Незалежності Тимошенко привітала Левка Лук'яненка, який 24 серпня святкує свій 85-й день народження. "Він народився в один день з нашою незалежністю і дихає з нею в унісон. Я вітаю пана Левка і знаю, що він ще багато зробить для нашого майбутнього", - зазначила вона. !zn

Читайте також:

Янукович у День Незалежності закликав українців до об'єднання заради розвитку країни

Співробітники посольства США привітали українців з Днем Незалежності, виконавши "Червону руту"

Над Львовом підняли на вертольоті найбільший прапор України (ФОТО)

З нагоди Дня незалежності українці відпочиватимуть три дні