UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимошенко: Торгова війна з Росією створює "нормальних українських націоналістів"

Торгова війна дозволить Україні навіки отримати економічну незалежність від "непередбачуваного північного сусіда", - впевнена Тимошенко.

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вперше прокоментувала торговельну війну, започатковану у серпні Росією, оцінивши її як передостанній етап формування повної незалежності України від колишньої радянської імперії.

"Зараз Росія сама вбиває в українців ностальгію за минулим "радянським благополуччям", ставить під сумнів щирість братства трьох слов'янських народів, робить кожного українського громадянина нормальним українським націоналістом, ламає у свідомості проросійськи орієнтованих людей всі ідеологічні компаси минулого, викликає у них позитивний євронастрій", - заявила Тимошенко в інтерв'ю виданню "Українська правда".

Екс-прем'єр назвала торгову війну "третім передостаннім етапом формування повної незалежності України від колишньої радянської імперії". Першим етапом вона вважає 1991 рік, другим - 2009 рік, коли Україна підписала газовий контракт за ринковими цінами. Четвертим і останнім етапом свободи стане гуманітарний, який дозволить звільнитися від ідеологічної залежності.

"Україна в цій "торгової війни" через фінансові втрати, через економічний біль розриває пуповину своєї залежності від ризикованих, небезпечних, політизованих ринків збуту, які більше схожі на мінне поле, ніж на зону вільної торгівлі", - підкреслила Тимошенко.

Але вона переконана, що "інтеграція в Європу дозволить нам знайти в демократичному світі надійних партнерів по виробництву наших славних літаків і власного ядерного палива, ми знайдемо, з ким об'єднатися для реалізації наших космічних програм".

"Я звертаюся до всіх наших підприємців, які зараз зазнають утисків на північній межі: не вірте, не чекайте, не просіть", - заявила Тимошенко.

Як зазначила екс-прем'єр, зараз, "під час цієї "торгової війни" ми на віки отримуємо свою економічну незалежність від такого непередбачуваного північного сусіда".

"Я ще раз підкреслюю, що ми, українці, з часом повернемося з торгово-енергетично-гуманітарної війни до дружніх і взаємовигідних відносин з Росією, але на принципово іншій основі - вже як вільна європейська країна, нікому й нічим не зобов'язана", - резюмувала Тимошенко. !zn

Читайте також:

Путіну запропонували дати орден за сприяння євроінтеграції України

Російський план, осмислений і нещадний

Янукович на зустрічі з регіоналами повідомив, що вибір зроблено: асоціація з ЄС

Євродепутат впевнена, що Європа повинна допомогти Україні витримати тиск Росії