UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимошенко прилетіла до Києва

Ввечері екс-прем'єр Юлія Тимошенко виступить на Майдані.

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко, яка була 22 лютого звільнена від відбування покарання, прилетіла спецрейсом в аеропорт Жуляни. Замолет, на якому Тимошенко летіла з Харкова в Київ приземлився близько 19.30.

Очікується, що ввечері Юлія Тимошенко виступить на Майдані. Раніше екс-прем'єр повідомила, що піде на президентські вибори, які призначені на 25 травня 2014 року.

Як повідомлялося, 22 лютого Верховна Рада прийняла постанову про самоусунення президента України Віктора Януковича від виконання конституційних обов'язків і призначила дострокові вибори президента на 25 травня 2014 рік. За таке рішення на засіданні Верховної Ради в суботу проголосували 328 депутатів. Між тим, сам Янукович в інтерв'ю телеканалу UBR в суботу заявив, що йти у відставку не збирається. Він також назвав незаконними останні прийняті Верховною Радою рішення і заявляє, що не буде нічого підписувати.

Також Верховна Рада України ухвалила постанова "Про виконання міжнародних зобов'язань України щодо звільнення Юлії Тимошенко". Згідно з цією постановою, Тимошенко повинна була бути звільнена "негайно"

Позачергові вибори президента України призначені на 25 травня 2014. !zn