UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимошенко оштрафували на 17 тис. грн за неповагу до суду

Після чергової неявки екс-прем'єра на засідання, суддя прийняв рішення оштрафувати Тимошенко. Сума штрафу, розміром в 17 тис грн, повинна бути виплачена протягом 3 місяців.

Слідчий суддя Оксана Царевич визнала екс-прем'єра Юлію Тимошенко винною у скоєнні адміністративного правопорушення у неповазі до суду і ухвалила стягнути з неї штраф у розмірі 1 тис неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Таку постанову слідчий суддя зачитала після виходу з дорадчої кімнати.

"Тимошенко визнати винною в адміністративному правопорушенні і стягнути штраф у розмірі 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів", - заявила суддя.

Тимошенко зобов'язана сплатити штраф протягом трьох місяців, в іншому випадку сума штрафу буде подвоєна.

На початку засідання суддя повідомила, що від Юлії Тимошенко факсом отримала заяву.

"Суддя її прочитала і (сказала - ред.): "Ця записка містить явну неповагу до суду", - переказав слова судді захисник екс-прем'єра Сергій Власенко. При цьому суддя не уточнила, в чому саме полягає неповага. Сам Власенко вважає, що проявляти неповагу можна тільки перебуваючи на засіданні суду.

Неповагою до суду звинувачення у справі вважає регулярну відмову екс-прем'єра бути на судовому засіданні під приводом проблем зі здоров'ям.

Раніше екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко власноруч написала заяву судді Оксані Царевич про те, що не відмовлялася від участі в засіданні Печерського суду 13 лютого.

Нагадаємо Державна пенітенціарна служба заявила, що засуджена Юлія Тимошенко двічі підтвердила свою відмову їхати на засідання Печерського районного суду Києва у справі про вбивство у 1996 році народного депутата Євгена Щербаня, в організації якого підозрюють екс-прем'єра. ДПтСУ опублікувала відповідний акт.

На судовому засіданні присутні кілька десятків опозиційних депутатів. Під вікнами Апеляційного суду зібралося близько сотні прихильників Тимошенко з опозиційною символікою. !zn

Читайте також:

Власенко спростував відмову Тимошенко їхати в Київ на судове засідання у справі Щербаня

Тимошенко вже десять місяців відмовляється прибути до суду щодо ЄЕСУ

Опозиція докладе всіх зусиль для того, щоб відправити Тимошенко за кордон