UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимошенко не буде просити про лікування за кордоном, поки його їй не запропонують

В екс-прем'єра поки що немає чіткої позиції щодо лікування у Німеччині. При цьому у Партії регіонів міркують про оперування екс-прем'єра у Харкові.

Захисник Тимошенко Сергій Сас розповів, що спілкувався з екс-прем'єром більше години на минулого тижня, і екс-прем'єр виглядала змарнілою і скаржилася на постійний біль у голові та спині.

Сас зазначив, що Тимошенко визначиться з позицією щодо лікування в Німеччині після того, як отримає таку пропозицію. "Якщо буде офіційна пропозиція, тоді вона буде думати і говорити про це. Але сама Тимошенко проситися і звертатися з цим до влади не буде. Однозначно", - підсумував Сас.

У свою чергу народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник зазначив, що Верховна Рада точно не буде збиратися на позачергове засідання для внесення змін до законодавства, які дозволили б Тимошенко виїхати на лікування за кордон.

За його словами, для лікування є всі необхідні умови в Україні. Олійник підкреслив, що зараз обговорюється можливість придбання необхідного обладнання та запрошення німецьких фахівців, які прооперували б Тимошенко у Харкові.

"Від самої Тимошенко немає заяви, що їй потрібне лікування за кордоном. А всі заяви її однопартійців схожі на спробу виперти її з країни. Якщо людині дійсно припече за здоров'ям, вона сама про це скаже", - підкреслив "регіонал".

Нагадаємо, раніше юридичні аспекти можливого виїзду екс-прем'єра для лікування за кордон у своїй статті для ZN.UA окреслив доктор юридичних наук Микола Хавронюк. !zn

Читайте також:

Дочка Тимошенко впевнена, що для лікування її матері за кордоном є всі правові підстави

Тимошенко не хоче, щоб її оперували українські лікарі

МОЗ хоче визначити необхідність операції Тимошенко після додаткового обстеження

Німецькі лікарі наполягають, що Тимошенко необхідна екстрена операція