UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тимошенко і Ярош поповнили кримський список персон нон ґрата

Кримський парламент розширив "чорний список" українських політиків, перебування яких на території півострова є небажаним.

Кандидатів у президенти України Юлію Тимошенко та Дмитра Яроша не бажають бачити у Криму. Про це повідомляють на сайті кримського парламенту.

"Постійна комісія з питань нормотворчої діяльності, організації роботи Держради Республіки Крим та зв'язків із громадськістю доповнила список осіб, перебування яких на території Республіки Крим є небажаним", - йдеться в повідомленні.

Список поповнили:

- Юлія Тимошенко;

- Андрій Стемпіцький;

- Дмитро Ярош;

- Микола Бігус;

- Андрій Тарасенко;

- Юрій Шухевич;

- Микола Карпюк;

- Дмитро Корчинський;

- Валерій Іванович;

- Андрій Мазниця.

Нагадаємо, до "чорного списку", опублікованого 27 березня, потрапили понад 300 осіб, зокрема, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов, лідер партії ВО "Свобода" Олег Тягнибок і його однопартійці, депутати від ПР Ганна Герман, Сергій Тігіпко, Михайло Чечетов та інші.

У той же час, у списку, складеному переважно з народних депутатів, немає одіозних нардепів-регіоналів Вадима Колесніченка, Сергія Ківалова, Олега Царьова, дітей колишнього керівництва країни - Віктора Януковича-молодшого, Олексія Азарова та Артема Пшонки. Мільярдер Рінат Ахметов також уникнув "чорного списку", незважаючи на заклики до збереження єдності країни. Серед персон нон ґрата також не виявилося нардепів від Компартії України. !zn