UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тільки прямі переговори з путіним можуть покласти край війні — Зеленський

Україна готова до компромісів, але без зради національних інтересів.

Президент Володимир Зеленський повторив, що готовий розглянути деякі компроміси, щоби покласти край бойовим діям в Україні. Це позиція, якої він дотримується з початку війни. Але глава нашої держави не допускає "зради" України. Про це президент України сказав Bild TV, повідомляє Bloomberg.

"Інша сторона теж має бути готова йти на компроміси — тому вони й називаються компромісами. Про деталі ми поки що не можемо говорити", — сказав Зеленський.

Він додав, що прямого контакту з президентом Росії владіміром путіним не було, і "тільки після прямих переговорів між двома президентами ми зможемо покласти край цій війні".

У Twitter Володимир Зеленський знову закликав включити Україну до Європейського союзу, чого, за словами Росії, вона не прийме. Раніше в середу високопоставлений помічник заявив, що уряд не поступиться "ні сантиметром" території, і Україна вимагатиме гарантій безпеки від США, Німеччини та інших країн у будь-якій угоді з Росією.

Читайте також: Україна готова обговорювати нейтральний статус лише в обмін на жорсткі гарантії безпеки — ОП

Президент України Володимир Зеленський знову закликав господаря Кремля владіміра путіна до діалогу, наголосивши, що Українська держава готова говорити та шукати компроміси, але не готова капітулювати.