Тігіпко уточнив, що у всіх виявлених випадках недопостачання продуктів, неповноцінного раціону й великих цінових відмінностей розбиратиметься КРУ.
Також віце-прем'єр звернув увагу на те, що в країні погано налагоджено механізм обліку та координування закупівель продуктів і послуг.
«Чому вартість закупленого харчування для того самого контингенту в різних відомств значно відрізняється? Таке явище свідчить про недостатню інформованість і неналежний контроль над закупівлями», - зазначив Тігіпко.
Крім того, політик наполіг на дотриманні науково обґрунтованих норм у харчуванні школярів і військовослужбовців та закликав колег вивчати передовий зарубіжний досвід з організації харчування.
«Наше завдання - побудувати систему повноцінного харчування, заощаджуючи кожну копійку в бюджеті. Для цього варто ширше використовувати найкращий досвід інших країн», - підкреслив Тігіпко.
У підсумку наради Сергій Тігіпко доручив розробити універсальну методологію контролю над витратами на харчування, які здійснено з бюджетних коштів. У нараді брали участь представники Міноборони, пенітенціарної системи, контрольно-ревізійного управління, Міністерства охорони здоров'я.
За матеріалами прес-служби Сергія Тігіпка