UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терор потрібно зупинити – Зеленський про удар по Львову

На разі відомо, що у Львові загинули семеро людей, серед яких троє дітей.

Президент України Володимир Зленський закликав українських партнерів зупинити російський терор українських міст та вказав, що цьому можна допомогти системами протиповітряної оборони та дозволом на удари далекобійною зброєю в глибину Росії. Такі він відреагував на російські удари цієї ночі по Львову та Кривому Розі.

«Кожен наш партнер у світі, який допомагає Україні з ППО, є справжнім захисником життя. І кожен, хто переконує партнерів дати Україні більше далекобійності, щоб відповідати на терор справедливо, працює для недопущення саме таких російських терористичних ударів по українських містах», - зазначив президент.

Він повідомив, що у Львові вже відомо про п’ятьох загиблих від удару по місту. Зокрема, за даними місцевої влади, серед них двоє дітей – дівчатка 14 та 9 років.

Згодом міський голова Андрій Садовий повідомив, що загиблих уже семеро, і серед них троє дітей. Також відомо про понад 30 поранених.

«Російські ракети проти наших міст і людей. Мої співчуття рідним і близьким загиблих. Пошкоджені звичайні житлові будинки в місті, школи, медичні заклади», - написав Зеленський.

Також він вказав, що цієї ночі чергового удару зазнав Кривий Ріг, там постраждало п’ятеро людей та є руйнування будинків та цивільної інфраструктури.

«На місцях працюють наші служби і роблять усе необхідне для ліквідації наслідків атаки. Усім пораненим надається необхідна допомога», - додав президент, який народився і виріс у Кривому Розі.

 

Росія завдала цієї ночі удару по Львову різними типами ракет та дронами-камікадзе. Місцем ударів стала щільна житлова забудова в центрі міста. Відомо, що пошкоджено понад 50 житлових будинків у центрі міста та біля вокзалу, шість із яких доведеться демонтувати.