UA / RU
Підтримати ZN.ua

Терміни для оновлення даних військовозобов'язаних хочуть продовжити. У Раді зареєстрували законопроєкт

Напередодні повідомлялось, що депутати хочуть запропонувати у 2,5 раза продовжити відповідні строки.

Черга в ТЦК

Черга в ТЦК

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11305 про продовження строку оновлення військово-облікових даних. Текст документа на сайті парламенту поки не з’явився, але вказано, що проєкт внесли до парламенту 29 травня.

Ініціаторами стали народні депутати з фракції «Європейської солідарності». Загалом серед ініціаторів 13 парламентарів.

Напередодні Володимир Ар’єв, який є серед авторів документа, зазначив, що низка депутатів планує запропонувати продовжити термін оновлення даних до 150. Закон про мобілізацію передбачає для цього 60 днів.

Читайте також: Юнакам 17 років треба прийти до ТЦК, але це не стосується мобілізації – командування Сухопутних військ ЗСУ

За словами депутата, через велику кількість громадян призовного віку територіальні центри комплектації не справляються з навантаженням. Тобто, додав Ар’єв, за 60 днів всі військовозобов’язані українці фізично не зможуть оновити дані, а за це законодавство передбачає штраф.

Зазначимо, що військовозобов’язані не обов’язково мають відвідувати ТЦК для оновлення даних. Згідно з новим законом про мобілізацію вони мають уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти та інші персональні дані і можуть це зробити також через застосунок «Резерв» або в Центрі надання адміністративних послуг.