UA / RU
Підтримати ZN.ua

Телеканал Коломойського повідомив про вихід Зеленського зі складу кіпрської компанії Green Family LTD

Раніше шоумен стверджував, що у нього немає такого бізнесу.

Шоумен Володимир Зеленський, який їздить у супроводі мікроавтобуса з холдингу Коломойського, і вийшов зі складу кіпрської компанії Green Family LTD, якій належить російська кінокомпанія "Грін Филмс", фігурувала в журналістському розслідуванні програми "Схеми", повідомляє ТСН.

У сюжеті телеканалу "1+1" повідомляється, що ця компанія принесла власнику прибуток у 13 млн дол. У Зеленського у свою чергу, пояснювали, що ці гроші є авторськими відрахуваннями за зняті до початку військових дій стрічки.

"28 років наші політики щось там обіцяють, а потім обов'язково брешуть. Я не хочу бути таким, мені неприємно бути таким. Тому я пообіцяв – зробив. І мені для цього п'ять років чекати не треба", - заявив Зеленський у відеозверненні, показаному ТСН, очевидно натякаючи на Президента Порошенка, який так і не продав свій бізнес, як обіцяв в 2014 році.

За інформацією розслідування програми "Схеми", Володимир Зеленський є бенефіціаром трьох російських компаній - "Вайсберг Пікчерс", "Платинумфильм" і "Грин Филмс", які займаються виробництвом кіно-, відеофільмів і телевізійних програм. Засновником всіх трьох є кіпрська компанія Green Family Ltd. Ця ж компанія є співзасновником ТОВ "Квартал 95" в Україні, а її кінцевими бенефіціарами вказані Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлєв, Борис і Сергій Шефіри і соратник Ігоря Коломойського Тимур Міндіч.

Натомість Зеленський відмовився говорити про свій бізнес у Росії, а згодом заперечив його наявність. Водночас того ж дня, 18 січня, в інтерв'ю виданню "Українська правда" він підтвердив, що "Грин Филмс" продовжує працювати в Росії. За новою версією коміка, він передав цю компанію в управління, і заявку на державне фінансування в Росії подавали інші люди, "ті, хто займається цією компанією".

Проте журналісти дізналися, що в 2017 році пов'язану з Володимиром Зеленським російську компанію фінансували з державного бюджету Росії на суму 35 мільйонів рублів, або 16,215 мільйонів гривень за курсом на момент отримання суми.