UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Те, що відбувається, складно назвати переговорами": Кулеба про ТКГ та Мінські домовленості

Він також розповів про десять кроків, анонсовані президентом Зеленським. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що Тристороння контактна група останнім часом була "заїждженою платівкою", проте сторонам все ж вдалося домовитися про перемир'я. Під час інтерв'ю "РБК Україна" він зазначив, що більшість рішень в ТКГ вже готові до прийняття. 

"Там вже нема про що говорити, воно вже стільки разів все обговорено і написано. Там немає потреби в переговорах, потрібне тільки зелене світло від Москви, як і у випадку із заявою про відданість режиму припинення вогню. Але те, що відбувається, це здебільшого складно назвати переговорами з боку Росії і їх маріонеток. Більш доречна характеристика - заговорювання процесу", - заявив він.

Кулеба також пояснив, що таке десять кроків з виконання Мінського процесу, про які повідомив президент Володимир Зеленський. 

"Це комплексна спроба зрушити з мертвої точки переговорний процес. Але по суті, ці 10 кроків не змінюють ні Мінських домовленостей, ні формату функціонування ТКГ або Нормандського формату", - заявив Кулеба.

Читайте також: Зеленський готовий говорити з Путіним: Єрмак заявив, що Україна готова виконувати Мінські угоди

Виконання політичної частини мінських домовленостей зруйнує Україну. Детальніше читайте у статті Тетяни Силиної "Трупна отрута "Мінська": три способи уникнути страти України, яку задумав Путін".