UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тарута попросив Турчинова провести 25 травня референдум

Голова Донецької облдержадміністрації подав на розгляд в.о. президента законодавчі ініціативи, які дозволяють здійснити референдум у заявлений термін.

Всеукраїнський референдум дозволить об'єднати країну навколо ідеї реформ і впровадження європейських стандартів, вважає голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута.

"На референдум планується винести питання передання додаткових владних повноважень регіонам України і створення муніципальної міліції", - сказав Тарута під час зустрічі з в.о. президента України, головою Верховної Ради Олександром Турчиновим, повідомляє прес-служба Донецької обласної державної адміністрації в понеділок. У зустрічі також брав участь мер Донецька Олександр Лук'янченко.

За словами Тарути, провести референдум необхідно 25 травня - в день виборів президента України.

Голова Донецької облдержадміністрації подав на розгляд Турчинова законодавчі ініціативи, які дозволяють здійснити референдум в заявлений термін.

"Ми консолідували свої зусилля для того, щоб в Україні запанував громадянський мир, порядок і злагода. Усі громадяни нашої країни повинні мати можливість висловити свою думку з тих питань, які їх реально хвилюють. На даному етапі вирішальне слово за депутатами Верховної Ради", - підкреслив Тарута.

У свою чергу, Лук'янченко зазначив, що проведення референдуму буде сприяти зниженню соціально-політичної напруженості на південному сході країни.

У повідомленні прес-служби не вказано дату і місце зустрічі Тарути і Турчинова. !zn

Читайте також:

ЦВК закрила доступ до реєстру виборців на Донеччині

"Народний мер" Горлівки не хоче бути відповідальним за підготовку референдуму

Тарута виступив з ініціативою про проведення всеукраїнського референдуму

Більшість українців виступають за єдину державну мову та унітарну державу