UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тарас Чорновіл: Касета з планом убивства батька існує

Визнання факту існування неформальної оперативної групи МВС щодо усунення політичних конкурентів є вкрай важливим свідченням на користь версії про свідоме замовлення владою вбивства В'ячеслава Чорновола.

Тарас Чорновіл розповів, що Григорій Омельченко в суді підтвердив факт існування касети з записаною на ній інформацією про планування співробітниками МВС вбивства В'ячеслава Чорновола у 1999 році.

"Вчора Григорій Омельченко давав свідчення як свідок... Він підтвердив факт наявності касети і те, що її йому демонстрували... На касеті записано, як співробітник правоохоронних органів розповідає про створення у МВС неформальної оперативної групи зі знищення опонентів (влади)... і не тільки економічних, але і політичних... в тому числі і В'ячеслава Чорновола", - сказав Тарас Чорновіл.

Він також зазначив, що вперше про існування такої касети повідомив Євген Марчук під час президентської виборчої кампанії 1999 року. Але після призначення секретарем Ради національної безпеки і оборони Марчук різко став заперечувати факт існування такої касети.

На думку сина Чорновола, визнання в суді факту існування неформальної оперативної групи МВС щодо усунення політичних конкурентів є вкрай важливим свідченням на користь версії про свідоме замовлення владою вбивства його батька у 1999 році.

Як повідомлялося, екс-лідер Народного руху України В'ячеслав Чорновіл загинув у результаті автокатастрофи на трасі Бориспіль-Золотоноша 25 березня 1999 року. Автомобіль Toyota, в якому їхав політик, врізався у вантажівку КамАЗ.

Представники НРУ називали загибель свого лідера політичним убивством. Слідство кваліфікувало дії водія КамАЗа за частиною 4 статті 215 Кримінального кодексу у редакції 1960 року (порушення правил безпеки руху і експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що призвело до смерті потерпілого).

Перше засідання Бориспільського міськрайонного суду у цій справі відбулося в лютому 2012 року. 11 червня 2012 року суд Київської області розпочав дослідження матеріалів кримінальної справи за обвинуваченням водія вантажівки КамАЗу Володимира Куделі у загибелі Чорновола. !zn

Читайте також:

Тарас Чорновіл звинуватив свідків у справі про загибель його батька у "тихому саботажі"

ГПУ вирішила додатково розслідувати справу В'ячеслава Чорновола

Прокурор: Повторна експертиза допоможе встановити справжню причину смерті Чорновола

ГПУ таємно ексгумувала тіло Чорновола