UA / RU
Підтримати ZN.ua

СЗР Росії думає, що Україна відчуває "безкарність". Москва нагадує про вторгнення до Грузії

Російська спецслужба заперечує, що російські війська мають намір знову напасти на Україну.

Служба зовнішньої розвідки Росії звинуватила США та Європейський Союз у тому, що Москва назвала “провокаційною політикою, яка зміцнює в Україні почуття вседозволеності та безкарності”. У СЗР РФ заявили, що подібне нібито було в Грузії перед вторгненням російських військ у серпні 2008 року. Та п'ятиденна війна закінчилася окупацією 20% грузинкою території.

"Провокаційна політика США та ЄС зміцнює у Києва почуття вседозволеності та безкарності, подібне було в Грузії перед серпнем 2008 року", - цитують СЗР РФ російські пропагандисти.

У СЗР РФ знову звинуватили Державний департамент США у поширенні “абсолютно хибної інформації” про концентрацію на території РФ сил для військового вторгнення в Україну.

Читайте також: Нездатність США стримати Путіна від вторгнення в Україну матиме негативні наслідки для стримування Китаю від Тайваню – Макфол

Поки міжнародні лідери та світові ЗМІ продовжують міркувати про останнє нарощування Москвою військової присутності на українському кордоні , президент Росії Володимир Путін спокійно продовжує повільну анексію східної України. Пітер Дікінсон з Atlantic Coucil пише, що Путін створює неформальну імперію на Донбасі та що повільна анексія східної України продовжується.

Читайте також: Нездатність США стримати Путіна від вторгнення в Україну матиме негативні наслідки для стримування Китаю від Тайваню – Макфол

Детальніше про нові тренди розвитку російсько-українського конфлікту читайте у статті представника ОРДО від України в ТКГ Сергія Гармаша «Кремль утомився: все, що потрібно знати про сьогоднішню ситуацію в Донбасі та дії Росії».