UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Свобода" опублікувала план влади щодо зачистки Євромайдану

Для "припинення порушень громадського порядку та забезпечення життєдіяльності міста" влада має намір застосувати низку заходів.

Опубліковано затверджені представниками київської влади плани розчищення заблокованих маніфестантами вулиць, знесення наметів і барикад. Документи у середу, 25 грудня, оприлюднив народний депутат ("Свобода") Юрій Сиротюк.

"План знищення Майдану. Документи. Цей план реалізується і сьогодні. Тільки зараз до офіційних заходів додався бандитський терор учасників Революції Гідності. Мета проста: кого не посадять - уб'ють...", - написав Сиротюк на сторінках Facebook.

Раніше повідомляли про те, що в Україні з 21 листопада не припиняються акції на підтримку євроінтеграції, які назвали Євромайдан. Люди вийшли на вулиці після рішення уряду призупинити асоціацію з ЄС. Після розгону Євромайдану у Києві на світанку 30 листопада мітинги тільки посилилися, блокують адміністративні будівлі.

У понеділок внутрішні війська України і "Беркут" оточили мітингувальників на Майдані Незалежності.

За даними ZN.UA, у понеділок вранці у резиденції президента Віктора Януковича "Межигір'я" пройшла нарада за участю керівництва силових міністерств і відомств. У голови держави обговорювалися плани "введення ситуацію у конституційне русло", що передбачають можливість зачистки Євромайдану і звільнення адмінбудівель у центрі Києва, захоплених мітингувальниками. !zn