UA / RU
Підтримати ZN.ua

Світові розвідслужби озвучили прогноз щодо ймовірності нової атаки на Київ

Тим часом Іспанія обіцяє нові танки. "Ця війна буде довгою і жорстокою, як Перша чи Друга світова", –  переконана Маргарита Роблес.

Незважаючи на нещодавнє рішення не постачати Україні трохи застарілі танки Leopard, глава Міноборони Іспанії Маргарита Роблес зробила нову заяву про готовність країни продати "нові сучасні танки", та не уточнила, про які саме йдеться.  Крім того, чиновниця попередила про ймовірність нового наступу Кремля, зокрема на Київ, пише Anadolu.

"Розвідувальні служби по всьому світу попереджають, що атаки Путіна можуть повернутися до Києва чи будь-якої іншої частини України", - зазначила вона, констатувавши, що театр воєнних дій змінився, маючи на увазі поточну ситуацію на сході України.

Роблес підтвердила, що російський уряд «без сумніву» використовуватиме «природний газ як зброю війни» і закликала до «солідарності та єдності» в Іспанії та ЄС.

Читайте також: Уряд Іспанії надаватиме допомогу біженцям з України: скільки і кому

«Це буде довга, важка і жорстока війна, схожа на війну 20-го століття, як Перша чи Друга світові війни, – сказала вона. – Ця зима буде важкою».

Роблес також оголосила, що «Україна прагне придбати нові сучасні танки в Іспанії та інших країнах», і що Мадрид вже запропонував відповідні навчання щодо освоєння потенційно переданої для ЗСУ техніки.

Нагадаємо, Польща віддасть Україні 232 танки PT-91, коли отримає на заміну танки Abrams від США.

Тим часом Німеччина передасть Україні 16 танків-мостоукладачів.

Водночас Македонія передала партію танків "третього покоління"Т-72.