UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суддя Кірєєв взявся за дисертацію про зловживання обвинуваченим правом на захист

Суддя Родіон Кірєєв, що засудив Тимошенко, вирішив зайнятися наукою і пише дисертацію. Її захист у 2015 році буде проходити публічно.

Заступник голови Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв, що став знаменитим після гучного процесу над екс-прем'єром Юлією Тимошенко, зайнявся наукою.

Кірєєв здав кандидатський мінімум і зараз пише дисертацію на тему "Зловживання підозрюваним, обвинуваченим та засудженим правом на захист", з'ясувало видання "Вести".

"Мабуть, тематика була навіяна судом над екс-прем'єром Юлією Тимошенко, в якому Кірєєв спочатку відлучив від справи захисника, народного депутата Сергія Власенка, а потім і другого адвоката Миколу Титаренка", - припустили журналісти.

Захищатися Кірєєв буде у столичній Національній академії внутрішніх справ. Згідно з інформацією на сайті академії, іменитий аспірант у них з'явився в 2012-му. Керує науковою роботою Кірєєва, яка пишеться на кафедрі кримінального процесу, полковник міліції Юрій Азаров.

"Так, Кірєєв закріплений за нами, приходьте на захист у 2015-му - він буде публічним, там і дізнаєтеся всі подробиці", - сказала журналістам завкафедрою Лариса Удалова.

До речі, в липні минулого року в Академії МВС захистив свою докторську дисертацію і перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін. Але його тему засекретили.

Нагадаємо, суддя Родіон Кірєєв у 2011 році вів "газову" справу Тимошенко і засудив екс-прем'єра до семи років позбавлення волі. !zn

Читайте також:

Одіозна державний обвинувач у "газовій справі" Тимошенко Лілія Фролова призначена заступником Пшонки

Кірєєв дав п'ять років в'язниці заступнику начальника Держекоінспекції Києва

Після вироку Тимошенко Кірєєва охороняє міліція