UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд призупинив розгляд апеляції про виплату Росії боргу ЄЕСУ

Апеляційний господарський суд Києва призупинив розгляд справи про виплату Міноборони РФ боргу ЄЕСУ. Представник Кабміну попросив суд припинити розгляд, бо для всебічного аналізу необхідно отримати інформацію від СБУ, у провадженні якої перебуває ідентична кримінальна справа.

Апеляційний господарський суд Києва призупинив провадження з розгляду апеляції про виплату українським урядом боргу корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) перед Міністерством оборони Російської Федерації у зв'язку з розслідуванням Службою безпеки України (СБУ) аналогічної кримінальної справи.

Відповідне рішення на засіданні в понеділок оголосив головуючий суддя Віктор Шапран. Рішення прийнято у зв'язку з відповідним клопотанням Кабінету міністрів, що надійшлидо суду 19 жовтня.

-Суд зобов'язав уряд України виплатити Росії більш як 3 млрд грн за боргами ЄЕСУ

За словами представника Кабміну Андрія Богдана, слідчий відділ СБУ розслідує кримінальну справу і предмет позову у господарській справі аналогічний суті кримінальної справи. За його словами, для всебічного розгляду справи необхідне отримання інформації від СБУ про стан розгляду цієї справи, а Апеляційний господарський суд Києва повинен призупинити виробництво для з'ясування всіх обставин.

Читайте також:

Кабмін просить суд призупинити розгляд справи про виплату Міноборони РФ боргу ЄЕСУ

Кабмін попросив суд відхилити претензії Росії щодо виплати боргів ЄЕСУ

Прокурор у справі Тимошенко пообіцяла, що екс-прем'єр рано чи пізно постане перед судом

Мін'юст спробує «повісити» борг ЄЕСУ на Тимошенко

Тимошенко вдев'яте відмовилася від участі в суді по ЄЕСУ