UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд зняв арешт з п'яти квартир і 23 нежитлових приміщень мера Бучі - ЗМІ

Арешт знято з усього майна Анатолія Федорука, включаючи землю та гроші у різних іноземних валютах.

Апеляційний суд Києва зняв арешт з нерухомості, земельних ділянок і засобів, вилучених у мера Бучі Київської області Анатолія Федорука, йдеться в матеріалах суду, передають "Українські новини".

Все майно Федорука було заарештовано за рішенням Печерського райсуду Києва 26 липня. Його дружина Людмила, сам мер та їх адвокат подали апеляцію на це рішення і 4 жовтня Апеляційний суд задовольнив скаргу. Було скасовано рішення суду першої інстанції та знято арешт з усього майна.

Колегія суддів Апеляційного суду дійшла висновку, що прокурор не міг при відсутності цивільного позову клопотати про арешт майна підозрюваного з метою відшкодування заподіяної шкоди.

"Накладення арешту з метою забезпечення цивільного позову, який буде поданий у майбутньому, унеможливлює з'ясування питання співрозмірності майна, на яке прокурор просить накласти арешт і ціни позову, оскільки він ще не поданий особою", - говориться в рішенні суду.

Повідомляється, що суд зняв арешт з 23 нежитлових приміщень, п'яти квартир, гаражу, аптеки та двох земельних ділянок. Також знято арешт з вилучених коштів: 29 749 гривень, 5929 доларів, 150 євро, 1040 злотих, 4000 угорських форинтів, 55060 білоруських рублів.

Рішення Апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що в жовтні 2016 року Генпрокуратура повідомила про підозру меру Бучі Анатолію Федоруку та секретарю Бучанської міськради за звинуваченням у незаконній передачі у власність фізичним та юридичним особам 68 га земель лісового фонду. 13 жовтня Печерський суд Києва обрав меру Бучі Анатолію Федоруку запобіжний захід у вигляді вечірнього домашнього арешту з носінням електронного браслета.

У серпні 2017 року Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо мера Бучі Федорука. Мера та секретаря Бучанської міської ради, а також колишніх начальників відділу Держкомзему Бучі підозрюють у зловживанні службовим становищем при вилученні земель лісового фонду та зміни їх цільового призначення.

Слідство встановило, що службовці протягом 2002-2015 років незаконно передали у власність земельні ділянки лісового фонду загальною площею понад 80 га, що завдало збитків державі на загальну суму 400 млн гривень.