UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд Вовка поновив на посаді екскерівника АРМА, підозрюваного у крадіжці $400 тисяч

Підставою для такого рішення стало сумнівне звільнення Павленка.

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді колишнього в. о. керівника Нацагентства України з питань виявлення та управління активами, одержаними від корупційних злочинів (АРМА) Володимира Павленка.

Павленка разом з іншими колишніми топпосадовцями Агентства підозрюють у привласненні 400 тисяч доларів.

Підставою для цього рішення стало умисно сплановане незаконне звільнення Павленка за наказом тимчасового в. о. керівника АРМА Дмитра Жоравовича, пояснює голова правління StateWatch Олександр Лємєнов.

«Нічого дивного в цьому немає. Єдине, що бентежить – бездіяльність офісу президента. Хоча, зважаючи на обставини, можливо таке шапіто цілком влаштовує (Андрія) Єрмака та (Володимира) Зеленського», - наголошує він.

Олександр Лємєнов / Facebook

Влітку 2021 року шістьом високопосадовцям АРМА оголосили підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою, в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України). Санкція статті передбачає до 12 років колонії з конфіскацією майна.

За версією слідства, протягом серпня-грудня 2020 року посадовці у змові з адвокатами та фізичною особою заволоділи коштами, які були передані в управління АРМА. На підставі підроблених судових рішень вони перераховували передані в управління кошти на банківський рахунок сторонньої фізичної особи. А потім розподілили між учасниками групи.

Читайте також: АРМА повідомила про замах на заступника глави агентства Павленко

ZN.UA неодноразово писало про неефективну роботу АРМА. Докладніше – читайте у статтях Олександра Лємєнова: