UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд відмовився повернути "Батьківщині" сервери, вилучені при обшуку

Адвокати партії просили суддю додати до матеріалів справи відео захоплення офісу і вилучення серверів, проте суддя відмовилася це зробити.

У п'ятницю, 17 січня, Печерський районний суд Києва відмовився задовольнити позов партії "Батьківщина" до слідчого управління Генпрокуратури щодо неповернення вилученого майна під час силового захоплення офісу політсили на вулиці Турівській 9 грудня 2013 року. Відповідне рішення зачитала суддя Катерина Москаленко, повідомляє прес-служба партії.

На засіданні суддя Москаленко зачитала лише результативну частину рішення суду. Повний текст ухвали буде оголошено 22 січня об 11:30.

Під час засідання представник "Батьківщини" Микола Павленко наполягав на задоволенні клопотання про повернення вилученого майна. Він повідомив, що під час захоплення офісу слідчі вилучили безліч різних предметів, які не мали стосунку до дозволу на обшук.

Також адвокати просили додати до матеріалів справи відеозапис захоплення офісу на Турівській і вилучення серверів, проте суддя Москаленко відмовила їм у цьому.

Зазначимо, що після оголошення рішення будівлю суду пікетували близько 150 представників "Батьківщини" з партійними прапорами.

Раніше повідомляли про те, що 9 грудня озброєні автоматами співробітники спецпідрозділу "Беркут" разом з міліцією почали штурм офісу ВО "Батьківщина" на вулиці Турівській, 13 у Києві. Пізніше прес-служба "Батьківщини" у соцмережі Facebook повідомила, що бійці спецпідрозділу "Беркут" пошкодили сервери в офісі "Батьківщини" і телеканалу INTV на вулиці Турівській у Києві.

На екстреному брифінгу у Будинку профспілок голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що штаб ВО "Батьківщина" було захоплено бійцями спецпідрозділу "Беркут" за особистим розпорядженням президента Віктора Януковича.

У відповідь у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що сьогоднішній обшук проводили не в офісі ВО "Батьківщина" на вулиці Турівській, 13, а в приміщенні за адресою Турівська, 19б в рамках розслідування справи про шахрайство.

14 січня народні депутати від "Батьківщини" направили генпрокурору Віктору Пшонці звернення з вимогою розслідувати силове захоплення офісу партії на вулиці Турівській, 13, у Києві 9 грудня і покарати винних. !zn

Читайте також:

Бійці спецпідрозділів штурмом взяли офіс "Батьківщини" та низки ЗМІ і вивезли сервери та документи

З офісу партії "УДАР" евакуювали всіх співробітників

Правоохоронці вилучили сервери українського файлообмінника fs.to