UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд відклав обрання запобіжного заходу Порошенку

Нове засідання відбудеться 1 липня.

Печерський районний суд Києва не обиратиме сьогодні запобіжний захід п'ятому президенту України Петру Порошенку у справі про призначення та звільнення першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Розгляд справи відклали на 14:00 середи, 1 липня. "Приймається рішення щодо відкладення засідання", - оголосив суддя Сергій Вовк.

Втім, його одразу заперечив захист Порошенка, наголосивши на тому, що адвокати не потребують додаткового часу. Однак суддя зауваження захисту до уваги не взяв.

Офіс генерального прокурора планував просити для Порошенка арешт із заставою в десять мільйонів гривень, однак на засідання 18 червня прокурори заявили клопотання про обрання більш м'якого запобіжного заходу – особистого зобов'язання. Захист п'ятого президента України виступив проти, вбачаючи у намірах прокуратури спробу перенесення засідання та затягування справи.

Підтримати Порошенка під суд та на засідання прийшли тисячі його прихильників та представники фракції "Європейська Солідарність": Ірина Геращенко, Микола Княжицький, родина Луценків, Іванна Климпуш-Цинцадзе та інші.

Нагадаємо, вранці 10 червня Порошенко прибув на допит в ДБР, де його мали допитувати у справі про прослуховування міжнародних переговорів з його участю. У бюро заявили, що нібито повідомили про підозру Порошенку.

Про те, що ДБР готується вручити Петру Порошенку підозру за фактом можливого незаконного призначення на посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка, заявляв ще колишній керівник Держбюро розслідувань Роман Труба в грудні минулого року.

За місяць до цього журналісти Bihus.Info вказали на те, що Семочко міг домовитися з Порошенком про незаконне звільнення його із зазначеної посади, яке тепер він оскаржує у суді.

За часів роботи в СБУ Семочко мав безпосереднє відношення до втручання спецслужби в процес державних закупівель препаратів для перитонеального діалізу. А його родина має громадянство РФ.