UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд у справі Власенка перенесли: пікетники заглушили суддю

Засідання у справі захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка перенесено у зв'язку з тим, що до захисту Власенка допустили нового адвоката. Власенко впевнений, що вирок у його справі вже готовий і його залишилося тільки оголосити

Печерський районний суд Києва переніс підготовче засідання у справі проти захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка, обвинуваченого у побитті екс-дружини Наталії Окунської, на 10 січня.

Власенко заявив клопотання про допуск як захисника адвоката Ганни Боряк, в зв'язку з чим суд переніс засідання. Відповідне рішення винесла колегія суддів.

Засідання вела колегія суддів у складі Інни Отрош, Олега Белоцерковца і Володимира Карабаня.

При цьому, на початку засідання мітингувальники на вулиці так сильно били по склу судового кабінету, що заглушали виступи учасників процесу.

У ході судового засідання Сергій Власенко зазначив, що колегія повинна була би взяти самовідвід, так як він не має протоколом, який би свідчив про автоматичному розподілом суддів у даній справі. Власенко також звернув увагу на те, що санкції, які передбачають інкриміновані йому статті, не передбачають розгляд справи колегією з трьох суддів. Також, на його думку, самовідвід повинна була б взяти суддя Інна Отрош, повідомляє Ліга.нет.

У коментарі журналістам після оголошення перерви у судовому засіданні Власенко зазначив, що формування складу суду свідчить про те, що вирок у його справі вже готовий і його залишилося тільки оголосити. "Але вони хочуть тотально контролювати цей вирок, щоб не дай Бог один суддя, який буде слухати цю справу, не зірвався і не випадково виніс законне рішення. Тому вони посадили туди цербера Отраш, яка писала на мене доноси в СБУ, і яка непроцесуально спілкується з Акунской. Докази цього були сьогодні надані, але суд це не цікавить", - резюмував Власенко.

Нагадаємо, Власенко підозрюють у побитті його колишньої дружини Наталії Окунської. Захиснику Тимошенко загрожує максимальне покарання у вигляді ув'язнення на строк до трьох років. !zn

Читайте також:

Яценюк не виключає, що після Нового року Власенко посадять

ГПУ наполягає, що Власенко сам не захотів завершення розслідування щодо нього

Власенко розповів, що він людина порядна і жінок не б'є

Власенко не арештований, йому вручено підозру у побитті колишньої дружини