UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд розглядає апеляцію на запобіжний захід Медведчука: онлайн

Рішення повинні оголосити з хвилини на хвилину. 

Київський апеляційний суд сьогодні розглядає апеляцію на запобіжний захід для одного з лідерів ОПЗЖ Віктора Медведчука, якого підозрюють в держзраді та розкраданні державних ресурсів. Трансляцію можна переглянути на YouTube-каналі суду. 

Прокурори вимагатимуть відправити політика в СІЗО з правом застави, розмір якої становитиме 300 млн гривень. 

Проте апеляцію подали не лише прокурори, але й соратники Медведчука. Вони вважають його запобіжний захід у вигляді домашнього арешту незаконним. 

Сам Віктор Медведчук, за даними ЗМІ, прибув до суду об 11:45. Також прибули його адвокати. 

Читайте також: Зеленський: В Україні закінчується "епоха Медведчука"

Нагадаємо, що 11 травня СБУ прийшла з обшуками в будинок і офіс Віктора Медведчука, однак самого його не застали. Медведчуку і його соратнику по партії Тарасу Козаку оголосили підозру за трьома епізодами державної зради і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. За даними СБУ, Тарас Козак переховується в Росії.

13 травня Печерський суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня. Суд зобов'язав підозрюваного здати закордонні паспорти, носити електронний браслет і не спілкуватися з іншими фігурантами справи.

15 травня генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила, що прокуратура ухвалить рішення про доцільність оскарження домашнього арешту для народного депутат Віктора Медведчука після вивчення мотиваційної частини рішення суду.