UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд розгляне позов НАЗК до Соломатіної 12 квітня

У середині квітня відбудеться перше судове засідання щодо позову НАЗК до колишньої співробітниці.

Перше судове засідання, на якому розглянуть позов Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) до екс-керівника департаменту фінансового контролю Ганни Соломатіної, відбудеться 12 квітня, передає "112 Україна".

Як повідомила екс-голова НАЗК Наталія Корчак після засідання, агентство зацікавлене в тому, щоб відповідне кримінальне провадження було завершено.

"12 квітня буде перше судове засідання з питання нашого позову до пані Соломатіної, і є кримінальне провадження, ми найбільше зацікавлені, щоб воно було завершене і дійшло до логічного завершення", - сказала Корчак.

Нагадаємо, що 14 листопада 2017 року директор департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна звинуватила керівництво агентства у фальсифікації результатів перевірки е-декларацій чиновників і депутатів, зокрема, за вказівками з Адміністрації президента.

У січні Голосіївський райсуд Києва відкрив провадження за позовом НАЗК до Ганни Соломатіної, яка раніше звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікаціях перевірок е-декларацій, і призначив дату розгляду справи на квітень.

Водночас Шевченківський райсуд Києва відмовився розглядати позовну заяву Нацагенства щодо захисту ділової репутації до колишньої співробітниці Ганни Соломатіної.