UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд продовжив термін утримання сина Джемілєва у СІЗО до вересня

На час проведення слідчих син глави Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва буде перебувати в СІЗО.

Київський районний суд Сімферополя продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою синові народного депутата України, голови Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсеру ще на 2 місяці.

Хайсер Джемілєв пробуде ув СІЗО на час проведення слідчих дій до 25 вересня 2013 р. За словами адвоката затриманого Олександра Лісового, це пов'язано з проведенням повторної судової психіатричної медичної експертизи.

При цьому, як стало відомо на засіданні суду, Февзі Едемов помер у результаті поранень від одного пострілу. Об'єктивних даних про те, що Хайсером було зроблено кілька пострілів, досі немає.

Нагадаємо, 27 травня у будинку молодшого сина глави Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва стався нещасний випадок - Хайсер Джемілєв з вогнепальної зброї вбив людину. Нещасний випадок стався близько 15.30 год. в Бахчисараї у результаті необережного поводження із зареєстрованою зброєю.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження, яке попередньо кваліфіковано за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство. Убитим виявився 44-річний Февзі Едемов.

28 травня Київський районний суд Сімферополя визначив запобіжний захід для Хайсера у вигляді перебування під вартою протягом двох місяців. Син Джемілєва, Хайсер, проходив лікування у психіатричній клініці у Стамбулі.

На початку червня Хайсера Джемілєва перевели з СІЗО до психіатричної лікарні, для того, щоб перевірити на осудність і провести ряд психіатричних експертиз. !zn

Читайте також:

Синові Джемілєва не змогли поставити діагноз і перевели в СІЗО

Син глави Меджлісу Мустафи Джемілєва з необережності застрелив людину

В Криму повісилася внучка Мустафи Джемілєва