UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд подовжив Швайці запобіжний захід до 23 лютого

Суддя задовольнив клопотання прокуратури.

Печерський районний суд Києва подовжив запобіжний захід колишньому міністру аграрної політики, голові Харківської обласної організації ВО "Свобода" Ігорю Швайці у вигляді арешту з можливістю внесення застави до 23 лютого 2016 року. Про це Швайка повідомив увечері в середу, 23 грудня, на своїй сторінці в Twitter.

"Клопотання прокурора суддя Карабань задовольнив, продовжив виконання обов'язків до 23 лютого 2016 року", − написав політик.

Читайте також: Стало відомо, хто подарував Швайці Harley-Davidson

Нагадаємо, 31 серпня парламент підтримав у першому читанні проект змін в Конституцію України в частині децентралізації. Потім під Радою почалися протистояння, в результаті яких загинули чотири бійці Національної гвардії України, понад 140 правоохоронців отримали поранення.

1 вересня у Міністерстві внутрішніх справ України повідомили про виклик на допит 30 осіб за фактом протистоянь під парламентом. Серед них був лідер "Свободи" Олег Тягнибок, член "Свободи" Юрій Сиротюк, екс-міністр Ігор Швайка.

4 вересня Швайці та Сиротюку було оголошено підозру у частині 2 статті 294 ("масові заворушення, що спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу. За цією статтею передбачається покарання у вигляді тюремного ув'язнення від 8 до 15 років.

26 вересня Швайка був допитаний. У нього взяли зразки слини та відбитки пальців. Потім суд обрав запобіжний захід екс-міністру у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави. 30 вересня за Швайку внесли заставу в розмірі 1,217 мільйона гривень.

30 вересня Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід на утримання під вартою до 4 листопада. Також була призначена сума застави у розмірі 1,2 мільйона гривень. У той же день її вніс однопартієць Швайки, колишній народний депутат Олександр Мирний.

2 листопада Печерський суд продовжив зазначений запобіжний захід щодо Швайки на 2 місяці, до 4 січня 2016 року.