UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд дозволив Насірову зняти електронний браслет

Поліція почала службову перевірку.

Столичний суд скасував рішення, яким зобов'язав раніше колишнього голову Державної фіскальної служби Романа Насірова носити електронний браслет. Про це йдеться в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Повідомляється, що рішення приймав Шевченківський райсуд Києва.

"Сьогодні пройшло засідання по справі Насірова. Суд продовжив зобов'язання (щодо Насірова, - ред.), але відмовив у частині носіння браслета", - поінформував прокурор САП Роман Симків.

Також вказується, що поліція почала службову перевірку за фактом неналежного здійснення контролю за виконанням обов'язку з носіння електронного засобу контролю Насіровим". Наступне засідання у справі екс-глави ДФС пройде 23 жовтня.

Нагадаємо,ззгідно з рішенням суду від 13 серпня, Насіров до 11 жовтня зобов'язаний носити електронний браслет, а також залишити закордонного паспорта на зберігання в Державній міграційній службі.

Нагадаємо, що 2 березня минулого року детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру в рамках розслідування "газової справи Онищенка" по епізоду про незаконне надання відстрочки по оплаті ренти компаніями-учасниками корупційної оборудки. Його підозрюють у скоєнні дій, які завдали державі збитків на суму два млрд гривень.

Детальніше про кадрові перестановки в ДФС читайте в статті Юлії Самаєвої "Про митарство і митарів" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".