UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд дозволив допитати обвинувачених у розстрілі Майдану ексберкутівців по відеозв'язку

Обвинувачені перебувають на території так званих "ЛДНР".

Суд присяжних Святошинського районного суду Києва дозволив провести допит ексберкутівців, яких звинувачують у розстрілі Майдану по відеозв'язку, повідомляє РБК-Україна.

Адвокати ексберкутівців Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна звернулися до суду присяжних із клопотанням дозволити дистанційну участь своїх підзахисних у судовому засіданні. Наразі обвинувачені, які перебувають у розшуку, знаходяться на території окупованого Донбасу.

Суд клопотання відхилив, але дозволив провести допит по відеозв'язку.

"Суд надає стороні захисту можливість відповідно до встановленого порядку дослідження доказів на стадії допиту обвинувачених реалізувати право обвинувачених Зінченка, Аброськіна та Янішевського за їх бажанням дати свідчення суду щодо пред'явленого обвинувачення у будь-який прийнятний для них спосіб. У тому числі, з використанням технічних засобів дистанційного відеозв'язку за умови можливості їхньої ідентифікації", — йдеться у рішенні суду.

Суд також визначив 24 листопада датою наступного засідання у справі.

За інформацією ЗМІ, колишній співробітник спецпідрозділу "Беркут" Сергій Зінченко, якого звинувачували у розстрілах на вулиці Інститутській у лютому 2014 року, а через п'ять років звільнили в рамках обміну, перебуває на тимчасово окупованій території та воює проти України у лавах бойовиків “ДНР”.

Читайте також: В Офісі генпрокурора розповіли, скільки разів Янукович телефонував Путіну під час розстрілів на Майдані

У червні суд засудив до трьох років ув'язнення ексберкутівців Віктора Ейсмонта та Володимира Мохоню, які брали участь у розгоні Євромайдану в ніч проти 30 листопада 2013 року.